Ce tip de emițător germicid este cel mai bun pentru tine?
Oamenii lucrează în diverse industrii, chiar și acolo unde poate apărea contaminarea aerului. Acest lucru poate provoca boli, motiv pentru care au fost dezvoltate dispozitive care pot dezinfecta aerul. Aceștia sunt emițători germicide care funcționează pe principiul emiterii de radiații germicide - radiații artificiale din partea UV a spectrului.
Acestea sunt dispozitive de înaltă calitate care își vor găsi utilizarea în primul rând în încăperile în care este necesară dezinfecția rapidă și eficientă a aerului și oriunde se lucrează cu materiale biologice.
Pot fi folosite în ambulanțe, săli de așteptare, săli de operație, dar și în birouri, școli, unități alimentare, industria farmaceutică sau gospodării. Alegerea emițătorului germicid potrivit depinde de acest criteriu, adică de unde trebuie să-l folosești și să creezi un mediu mai sănătos.
Diferența de bază a emițătorilor germicide
- Radiatoare germicide fără prezența oamenilor - expunere directă la radiatoare deschise
- Radiatoare germicide în prezența oamenilor - acțiune indirectă a radiatoarelor închise
Fără prezența oamenilor
Emițătorii germicide fără prezența oamenilor sunt în general utilizați pentru dezinfecția eficientă a aerului, care include întregul volum de aer. Alte tipuri de emitatoare sunt folosite în medii umede și praf în același timp. Este un proces de impact direct al radiațiilor pe suprafața obiectelor, în timp ce germenii din aer și de pe suprafață sunt distruși. Dezinfecția are loc în momentul acțiunii radiațiilor UVC asupra microorganismelor care mor rapid din cauza perturbării structurilor celulare. Este o radiație ultravioletă cu o lungime de undă de 253,7 nm.
Numele în sine indică faptul că în timpul funcționării acestor tipuri de emițători oamenii nu trebuie să fie prezenți în cameră. Această radiație nu este identică cu radiația UV a sorilor obișnuiți de munte (spectrul UVA și UVB) care au efecte benefice. Acest lucru se datorează faptului că funcționează pe principiul emiterii radiației UVC care este invizibilă și are un efect negativ asupra corpului uman. În cazul contactului cu ochii pot provoca inflamarea conjunctivei, în doze mai mari sau expunere pe termen lung, pot afecta grav vederea.
Sunt montate pe pereții sau tavanele camerelor. Sunt oferite mai multe tipuri de emițători germicizi. Diferența de bază este în principal în puterea dispozitivului (de la 15 W la 110 W). Unele dintre ele sunt mobile, adică au un suport cu roți și un cronometru.
După pornirea emițătorului este necesar să se asigure expuneri multiple la radiații în decurs de 24 de ore. Ca urmare a debitului în încăpere, aerul este înlocuit sau se mișcă la fiecare 6 ore.
În prezența oamenilor
Acest tip de dezinfecție presupune curățarea continuă a aerului prin circulația forțată a aerului în jurul tuburilor la o distanță apropiată, rezultând un timp de expunere extrem de scurt. Nu se folosesc substanțe chimice. Acești emițători germicizi dezinfectează aerul de microorganisme precum bacteriile, virușii și protozoarele prin degradarea fotochimică a ADN-ului lor.
Emițătorii închiși au o sursă de radiație UV stocată într-un tunel prin care trece aerul. Aerul contaminat intră în aparat de jos și iese de sus, ceea ce asigură circulația aerului în încăpere. Din acest motiv sunt folosite mai ales în gospodării, școli sau birouri.
Sunt amplasate la 220 cm deasupra nivelului podelei iar emițătoarele sunt orientate spre tavanul camerei astfel încât să nu existe iradierea directă a oamenilor. Este deci un proces de iradiere indirectă. O zonă activă de radiație UVC este creată deasupra lămpii, unde bacteriile practic nu sunt prezente. Ele pot fi utilizate în modul continuu sau cu ceasuri programabile.
Exista emițătoare fără sau cu ceas comutator care arata și data, ora și temperatura din încăpere, fixate pe perete sau mobile pe roti.
Chiar și cu acești emițători în prezența oamenilor diferența este în principal în puterea de intrare care depinde de distanța efectului de dezinfecție a aerului de la dispozitiv (de la 1 m la 6 m).
Producătorul tuturor acestor emițători deține certificate de calitate: ISO 9001 SK și ISO 13485 SK .
Lampă germicidă mobilă închisă UNIZDRAV - albă
Lampă germicidă mobilă închisă destinată dezinfectării spațiilor care poate fi folosită chiar și în prezența persoanelor din încapere.
P3556
Lampă germicidă mobilă închisă UNIZDRAV - neagră
Lampă germicidă mobilă închisă destinată dezinfectării spațiilor care poate fi folosită chiar și în prezența persoanelor din încapere.
P3555
Lampă germicidă UNIZDRAV PRO 350W
Lampă germicidă profesională destinată dezinfectării spațiilor care poate fi folosită chiar și în prezența persoanelor din încapere.
P3420
Lampă germicidă închisă pe perete UNIZDRAV
Lampă germicidă închisă care se montează pe perete, destinat dezinfectării spațiilor și poate fi utilizată chiar și cu peroane aflate în încapere.
P3381
Lampă germicidă mobilă închisă UNIZDRAV
Lampă germicidă mobilă închisă destinată dezinfectării spațiilor și poate fi utilizata chiar și cu persoane aflate în încăpere.
P3392