Tensiunea arterială - cele mai frecvente complicații
Tensiunea arterială este forța exercitată de sânge asupra pereților arterelor și se modifică în funcție de activitatea inimii. Valorile mai mici de 120/80 mmHg sunt considerate tensiune arterială optimă. Pentru a menține tensiunea arterială optimă, este important să faceți sport în mod regulat, sau să reduceți greutatea, să limitați cantitatea de sare din alimente, să evitați stresul, să renunțați la fumat și să beți alcool.
HIPERTENSIUNEA (TENSIUNEA ARTERIALĂ MARE)
Daca tensiunea arteriala nu scade sub 130/85 mmHg o perioadă îndelungată, deși corpul nostru este in repaus, este tensiune arteriala crescută (hipertensiune arterială). Cauza hipertensiunii arteriale este fie necunoscută (hipertensiune arterială primară), fie cauzată de o altă boală (hipertensiune arterială secundară). Manifestările de hipertensiune arterială sunt discrete și prin urmare foarte periculoase. Simptomele pot include dureri de cap, amețeli, somnolență, palpitații, sângerări nazale, amorțeală la degetele de la mâini sau de la picioare.
Consecințele hipertensiunii arteriale
Hipertensiunea arterială nu va scădea de la sine. Cu cât tensiunea arterială crește mai mult, cu atât inima este mai încordată. Dacă nu se face nimic împotriva tensiunii arteriale crescute, peretele ventriculului stâng al inimii se îngroașă în timp (hipertrofie). Ca urmare a slăbirii mușchilor, slăbiciunea inimii apare treptat. Riscul unui atac de cord crește. De asemenea, duce la întărirea și îngustarea vaselor arteriale. De asemenea, poate duce la accident vascular cerebral și insuficiență renală. Este aproape întotdeauna posibilă scăderea tensiunii arteriale.
Hipotensiune arterială
Tensiunea arterială scăzută se referă la valorile tensiunii arteriale sub normal adecvată vârstei. Trebuie luate măsuri atunci când apar dificultăți din cauza valorilor scăzute ale tensiunii arteriale. Aceste dificultăți sunt legate în principal de aprovizionarea insuficientă cu sânge și oxigen a creierului și se manifestă de ex. cum ar fi amețeli, tulburări de vedere, tinitus sau ritm cardiac crescut. O scădere bruscă a tensiunii arteriale poate duce la colaps. Apare mai ales la fetele tinere, slabe sau femei. Măsuri generale, precum antrenamentul fizic sau dușul alternativ pot îmbunătăți de obicei dificultățile.
Consecințele tensiunii arteriale scăzute
Dificultățile la un pacient care suferă de tensiune arterială scăzută se manifestă mai ales la ridicare. Ca urmare, creierul începe să primească un flux sanguin insuficient. Consecințele posibile sunt amețeli și pâlpâirea în fața ochilor, care pot duce la colaps. Apoi există afecțiuni precum palpitațiile și transpirația abundentă.
Stetoscop Jotarap Dual cu două tuburi, violet
Cel mai recomandat pentru medici - stetoscopul Jotarap Dual
P3766
Stetoscop cu capsulă dublă, albastru
Stetoscop pentru adulți cu tub simplu și capsulă dublă din aluminiu.
P3756
Stetoscop Jotarap Dual cu două tuburi, negru
Cel mai recomandat pentru medici - stetoscopul Jotarap Dual
P3765
Stetoscop cu capsulă simplă, albastru
Stetoscop de uz medical pentru examinarea pacientului.
P2505
Stetoscop Jotarap Dual cu două tuburi, roz
Cel mai recomandat pentru medici - stetoscopul Jotarap Dual
P1238
Stetoscop cu capsulă simplă, verde
Stetoscop de uz medical pentru examinarea pacientului.
P3760